Chei cu transponder = Chei auto (fabricatie dupa 1994) avand incorporat un microchip (emitator + receptor) cu rolul de a transmite electronic informatia necesara pornirii motorului. Fiecare cheie are un cod electronic diferit si stabil care nu poate fi rescris cand este pornit motorul autovehiculului.

Exista o baterie ? Poate cipul transponder sa-si opreasca functionabilitatea datorita acestui fapt ?

Nu, cipul transponder isi procura destula energie din semnalul pe frecventa radio venit din contact (prin inductie) pentru a aproviziona mecanismul memoriei cipului si pentru a trimite un semnal de raspuns. I.Daca transponderul meu este supus umiditatii?R.In majoritatea cazurilor, nu va avea nici o disfunctionalitate, deoarece intregul mechanism este inchis inauntrul unei sticle sau a unui plastic. I. Poate fi stearsa informatia electronica de catre detectoarele de metal !(sau de alte campuri magnetice puternice?) R.In principiu este posibil,dar in practica nu se va intampla. 

Cum functioneaza microchipul?

Microcipul contine in memorie un COD ELECTRONIC.Prin intermediul antenei Transponderul intercepteaza un semnal emis cu o frecventa constanta de catre un dispozitiv de verificare(cititor). Semnalul este preluat astfel de transponder care prin frecventa modulatorie isi transmite codul electronic spre a fi procesat de catre dispozitivul de verificare.
Neavand o sursa externa de energie ,Transponderul functioneaza pe baza semnalului primit de la dispozitivul de control prin intermediul antenei. Antena permite transferul informatiei (codul electronic) catre dispozitivul care o citeste si o prelucreaza . 

Cum functioneaza la automobile?

Cand cheia este introdusa in contact si invartita, se activeaza UCP-ul si ii cere MCS-ului sa obtina autorizatia de la respectiva cheie. MCS-ul trimite un semnal catre contact pentru a afla codul continut de cheie. Cand codul continut de cheie este primit, contactul il trimite MCS-ului pentru confirmare. Odata ce confirmarea este validata de catre MCS (cheia detine informatia electronica corecta) MCS-ul ii spune UCP-ului sa porneasca vehicolul. Cipul transponder trebuie pozitionat perfect inauntrul cheii,distanta de transmisie fiind foarte mica (5 - 20mm). Cipul transponder trebuie sa raspunda contactului intr-un timp limitat predefinit (20 – 500ms.) Cipul transponder trebuie deasemenea sa raspunda pe o frecventa radio similara. 

Tipuri de transponder:

TRANSPONDER: Este un chip electronic cu memorie nevolatila care contine un cod electronic.Are o antena cu ajutorul careia poate intercepta un semnal trimis de catre un dispozitiv de control. CODUL ELECTRONIC se poate copia (clona)utilizand o masina de citire/scriere. 

Crypto cod electronic: Acest CRYPTO COD cat si memoria computerului de bord al autovehiculului sunt protejate prin Frecventa Radio.Codul microcipului nu poate fi copiat utilizand o masina de citire/scriere. Se programeaza cu scule dedicate in memoria computerului de bord. 

Rolling code: Codul microcipului se schimba ori de cate ori se porneste motorul autovehiculului. Algoritmul de schimbare a codurilor este cunoscut numai de catre producatorul"immo''(BMW /MERCEDES)."Immobilizer"-ul este o alarma electronica antifurt care face legatura dintre motor si dispozitivul de control (adesea si cu starterul)pentru a permite pornirea motorului cand este recunoscut codul electronic al transponderului. 

Sistemul CAN BUS-ului a fost creat pentru a remedia problema necesitatii de a mari numarul de fire electrice in automobilele moderne, cauzata de marirea numarului de functii controlate de electronicele de bord.In prezent: Un singur cablu ce este conectat la toate componentele electrice de bord, prin el fiind transmise diferite date cu adresare exacta (catre componenta de bord respectiva), suportand o banda larga pentru transferul de date, eliminand nevoia de a mari numarul de cabluri.

Service profesional de copiat chei. Magazin utilat cu masini de prelucrat toate tipurile de chei .Copiem chei dupa incuietori casa si auto. Deblocari auto(deschidere autoturisme in cazul in care v-ati uitat cheile inauntru .Executam chei dupa contact sau butuc portiera daca toate cheile sunt pierdute.